Profesii

De ce a decis Simona Halep să nu mai apeleze la sfaturile lui Darren Cahill

De ce a decis Simona Halep să nu mai apeleze la...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

25.03.2018, 12:52 2169

După foarte multă vreme, Simona a decis să nu mai apeleze la sfaturile lui Darren Cahill în timpul meciurilor, iar în spatele hotărârii pare că se află o strategie bine pusă la punct de comun acord.

Strategul australian a stat foarte aproape de teren în timpul meciului cu poloneza Radwanska şi, deşi era clar în setul al treilea că românca are nevoie de indicaţii care să o repună pe linia de plutire, on court coaching-ul aşteptat de toată lumea nu a mai venit. Iar explicaţia nu este o eventuală relaţie rece între cei doi, ci un plan bine pus la punct de Halep şi de staff-ul ei în vederea turneelor de Mare Şlem.

Cum la Roland Garros, Wimbledon şi US Open nu se va putea baza pe intervenţiile mentorului ei, Simona a folosit turneul de la Miami pentru a vedea cum se descurcă singură în situaţii de criză, ce decizii poate lua în momente greu de depăşit din punct de vedere psihologic şi cum se poate calma fără ajutorul antrenorului de la Antipozi. Iar detaliul a fost remarcat şi de presa străină, care scrie că o astfel de tactică nu a fost cea mai inspirată în faţa unei jucătoare precum Radwanska: "Simona a arătat de mai multe ori, mai ales în setul al treilea, că are negoie să fie ghidată. Dar decizia de a nu apela la un on court coaching a fost o strategie pusă la cale cu antrenorul, astfel încât să observe cum se descurcă şi singură. De data asta, nu a mers. Poate ar fi trebuit să aleagă o astfel de tactică în faţa altor adversare, nu în faţa vulpoaicei Radwanska", notează site-ul lastwordontennis.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO