Profesii

De ce este important pentru un angajat să ştie ce salarii au colegii săi

De ce este important pentru un angajat să ştie ce...
27.07.2013, 16:35 2137

Cum ştie un angajat ce salariu ar trebui să primească? Rachel Sklar, fondator al proiectului Ratio and TheLi.st, program care militează pentru creşterea prezenţei şi succesului femeilor în antreprenoriat, spune că cel mai simplu să-şi întrebe colegii cât câştigă, citată de Business Insider.

Într-un video, postat recent pe reţeaua de socializare LinkedIN, Sklar spune că cel mai important pe care l-a primit în careera sa a fost “cunoaşte-ţi valoarea şi apreciază corect câţi bani ar trebui să câştigi”.

Ea sfătuieşte tinerii angajaţi să-şi întrebe colegii cât câştigă. „Imi doresc să fi ştiut de la început cât e de important să ai grijă de tine din punct de vedere financiar”, a spus ea.

Cunoaşterea salariilor colegilor poate fi importantă şi pentru negocierea salariului. De cele mai multe ori, companiile nu oferă informaţii cu privire la nivelul de salarizare pentru diferite funcţii.

În măsura în care reţele sociale continuă să joace un rol tot mai important în viaţa angajaţilor oferind tot mai multă transparenţă la locul de muncă, nivelul de salarizare nu va mai cel mai probabil în scurt timp un subiect tabu între angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO