Profesii

De ce s-au dus tinerii bucureşteni la facultăţile din Cluj: În Cluj nu pierzi două ore pe zi în trafic, oamenii sunt mai politicoşi, iar autorităţile au grijă şi de studenţi, nu doar de pensionari

De ce s-au dus tinerii bucureşteni la facultăţile din...

Autor: Adelina Mihai

04.08.2017, 07:00 7216

Clujul are angajaţi mai politicoşi, un sistem de mijloace de transport mai bine pus la punct faţă de Bucureşti, o ofertă educaţională variată şi universităţi mai „tehnologizate” – acestea sunt motivele pentru care o parte dintre absolvenţii de liceu din Capitală au ales să îşi continue studiile la o facultate din Cluj.

Ioana Gheorghiu, Radu-An­drei David şi Ştefana Rarău, trei tineri de 18 ani care au absolvit cursurile li­ce­ale în Bucureşti, au ales să-şi continue stu­­diile universitate în Cluj, o opţiune care poate părea bizară la prima ve­dere, luând în calcul faptul că, de obi­cei, ti­nerii migrează din oraşele mai mici spre oraşele mai mari şi nu invers. Ce i-a de­terminat să se mute din Capitală la Cluj?

Ioana Gheorghiu, proaspătă absol­ventă a Colegiului Naţional Bilingv George Coşbuc din Bucureşti, a fost admisă atât la facultatea de ma­tematică şi informatică din Bucureşti, cât şi la cea din Cluj, iar în prezent este studentă la secţia de informatică cu predare în limba engleză din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO