Profesii

De ce trebuie să crească salariile în România: ”E dificil să convingi un român care trăieşte în Madrid cu 1.500 de euro să se întoarcă în ţară să stea în Rahova şi să câştige poate mai puţin”

De ce trebuie să crească salariile în România: ”E...

Autor: Adelina Mihai

20.03.2018, 12:23 2564

Peste trei milioane de români au părăsit ţara în ultimul deceniu, iar depopularea creează mari probleme angajatorilor din România, care se chinuie să atragă şi să reţină în companii forţa de muncă. În ceea ce priveşte repatrierea românilor plecaţi la muncă în străinătate, aceasta poate fi o opţiune pentru acoperirea nevoilor de pe piaţa muncii doar în condiţiile unei creşteri de salarii şi de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă din România, spun marii angajatori.

”România traversează sau se afundă într-o perioadă critică, în care există o depopulare masivă.(...) Cea mai mare preocupare a noastră este să creştem retenţia oamenilor în cadrul grupului nostru, de aceea investim în educaţia angajaţilor şi a viitorilor angajaţi. În ceea ce priveşte posibilitatea repatrierii românilor pentru a acoperi deficitul de personal, este dificil să convingi un român care trăieşte în Madrid cu 1.500 de euro pe lună, care merge cu metroul de acolo şi are asigurare de sănătate să se întoarcă în ţară, să stea în Rahova şi să câştige poate mai puţin. Cred că mărirea salariilor ne va duce în situaţia în care să putem atrage românii de valoare înapoi în ţară”, a explicat Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor şi CEO al lanţului de restaurante City Grill, în cadrul unui eveniment organizat astăzi la Bucureşti de ARAMT, asociaţia agenţilor de muncă temporară din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO