Profesii

De ce vor angajatorii români să aducă angajaţi vietnamezi: Au o productivitate mai mare, sunt loiali şi nu dispar de la locul de muncă

De ce vor angajatorii români să aducă angajaţi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.08.2018, 00:07 2530

Peste 1.500 de vietnamezi au venit în prima jumătate a acestui an să lucreze în România, aceştia reprezentând cea mai vastă comunitate a cetăţenilor din state non-UE care au venit în 2018 să lucreze în România şi au primit avize de angajare sau de detaşare.

În total, comunitatea angajaţilor vietnamezi reprezintă 35% din totalul celor aproape 4.400 de cetăţeni străini din state non-UE care au primit permis de muncă în România în 2018.

„Pe un angajator îl interesează în primul rând pro­duc­tivitatea: cât îl costă să producă o unitate de produs, fie că e vorba de un metru pătrat de faianţă, un kilogram de pulpe de pui tranşate sau o piesă de lemn pentru design auto. Am primit confirmări din mai multe surse că vietnamezii au o productivitate ridicată“, a explicat Romulus Badea, tax partner în cadrul firmei de consultanţă fiscală şi audit Soter & Partners, companie care a intermediat recrutarea de personal în România din Vietnam, Sri Lanka sau Nepal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO