Profesii

De ce vor să facă ASE-ul?

De ce vor să facă ASE-ul?

Autor: Corina Mirea

20.07.2012, 00:06 2508

Câteva mii de absolvenţi de bacalaureat stau de câteva zile la coadă în faţa Academiei de Studii Economice din Bucureşti pentru a-şi depune dosarele de înscriere la facultate. Chiar dacă vor să se facă bancheri, economişti sau contabili, aceştia nu au nici cea mai vagă idee despre care ar trebui să fie parcursul lor profesional, salariul pe care l-ar putea câştiga sau cine este ministrul finanţelor.

"Stau la coadă de mai bine de o oră şi jumătate. Nici nu mai ştiu la câte facultăţi am aplicat până acum, eu încerc, dar nu cred că o să reuşesc să intru, am luat prea puţin la Bac şi nici nu îmi place aşa mult matematica. Habar nu am cine este ministrul finanţelor şi nici nu ştiu pe ce post m-aş putea angaja. Vreau să văd unde intru şi după facultate oi vedea eu ce fac", spune una dintre tinerele care îşi aştepta rândul pentru a depune dosarul de admitere.

ASE este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ economic, care şcolarizează în prezent 26.000 de studenţi. Pentru anul universitar 2012-2013, universitatea a scos la concurs 2.700 de locuri pentru toate cele 11 facultăţi ale sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO