Profesii

De la bonusuri pentru pantofi sau bani pentru saună la prime pentru furtul de energie. Ce beneficii acordă angajatorii?

De la bonusuri pentru pantofi sau bani pentru saună la...
24.03.2015, 12:38 808

În România, asigurarea de sănătate este unul dintre beneficiile cele mai importante, dar şi pachete pentru cazuri de deces,  a declarat marţi Mirka Straathof, regional director productized services fast growing markets Hay Group la ZF HR Conference 2015.

"Un beneficiu mai special  exist` de exemplu în Coreea unde angajatorii acord` o alocaţie în bani numerar pentru un angajat pentru o sărbătoare naţională. Sau în Franţa există o alocaţie pentru pantofi, care este un lucru negociat de sindicate. În Polonia există un bonus pentru energia furată. Dacă un angajat spune că cineva fură energie primeşte un anumit bonus. Acest lucru ar ajuta [i în România pentru a combate corupţia, de exemplu. Mai există în Finlanda un bonus pentru saună . Dacă sămbăta, ziua în care ar trebui să mergi la saună, lucrezi atunci primeşti un bonus pentru că ai muncit în această zi în care trebuia să mergi la saună", a spus Straathof.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO