Profesii

Decizie în forţă: Adrian Volintiru, CEO-ul Romgaz, perla statului român la bursă cu o capitalizare de 11,5 miliarde de lei, revocat neaşteptat din funcţie. Cum explică Adrian Volintiru revocarea fulger de la şefia Romgaz: Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare

Decizie în forţă: Adrian Volintiru, CEO-ul Romgaz,...

Autor: Tibi Oprea

13.01.2021, 18:04 1195

Romgaz (simbol bursier SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat majoritar de statul român, a anunţat miercuri la bursa de la Bucureşti că Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general de către Consiliul de Administraţie, atribuţiile acestuia fiind preluate de Daniel Corneliu Pena, director general adjunct, până la numirea unui nou CEO.

Contactat de ZF, Adrian Volintiru a declarat că nu a fost invitat la şedinţa Consiliului de Administraţie în care a fost revocat din funcţie şi că nu a primit niciun fel de motivare a deciziei.

„Nu ştiu despre ce e vorba, a fost o şedinţă de Consiliu de Administraţie astăzi (13 ianuarie - n.red) la care nu am fost invitat. Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare. O să văd probabil zilele următoare”, spune Adrian Volintiru pentru ZF.

Nici în raportul publicat la BVB nu sunt menţionate motivele revocării.

“Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz S.A., prin Hotărârea nr. 1/13.01.2021, a revocat pe domnul Constantin Adrian VOLINTIRU din funcţia de Director General, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între S.N.G.N. Romgaz S.A. şi acesta. Până la numirea unui nou Director General, conducerea S.N.G.N. ROMGAZ S.A., inclusiv reprezentarea legală a Societăţii, va fi exercitată temporar de către domnul Daniel Corneliu PENA, Director General Adjunct al S.N.G.N. ROMGAZ S.A”, se arată în raport.

Romgaz are 11,8 miliarde de lei capitalizare şi este controlat în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

În ultimul an, acţiunile SNG înregistrează o scădere de 16,7%, pe fondul unui rulaj de 987,8 milioane de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO