Profesii

Decizie suprinzătoare în Germania: Abatoarele nemţilor nu vor mai angaja români prin subcontractori, de anul viitor

Decizie suprinzătoare în Germania: Abatoarele nemţilor...

Autor: Adelina Mihai

22.05.2020, 13:32 941

Abatoarele din Germania nu vor mai angaja, de anul viitor, români prin subcontractori, potrivit ministrului Muncii. 

Cei care vor să se angajeze într-o fabrică din industria cărnii în Germania, de anul viitor, nu vor mai putea apela la serviciile unei firme de recrutare care este subcontractoare a angajatorului german.

„În Guvernul german s-a luat deja decizia ca de la 1 ianuarie 2021 în industria cărnii, la nivelul angajatorilor din acest domeniu, nu se va mai lucra prin subcontractori. Practic, regimul de protecţie socială pe care îl ofereau subcontractorii prin comparaţie cu contractorul principal era diferit, ministrul Muncii şi-a asumat o asemenea schimbare, iar de la începutul anului viitor se vor vedea schimbări importante în condiţiile de muncă din abatoare”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul muncii a fost într-o vizită de lucru în Germania în perioada 18-20 mai, ca să verifice condiţiile de muncă ale angajaţilor români.

În urmă cu câteva zile, zeci de români au protestat în oraşul german Bonn din cauza condiţiilor dificile de muncă şi, spuneau ei, a abuzurilor făcute de angajatori. Totodată, câteva sute de români care lucrează în abatoarele germane au fost infectaţi cu noul Covid-19.

Anual, 60.000 de români pleacă sezonier la muncă în Germania, iar în prezent 700.000 de români lucrează în statul german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO