Profesii

Deficitul de forţă de muncă determină companiile din IT să repatrieze românii plecaţi în străinătate, oferindu-le salarii competitive cu alte ţări

Deficitul de forţă de muncă determină companiile din...

Autor: Mihaela Pascari

25.07.2017, 00:05 1043

Criza de personal cu care se confruntă tot mai mulţi angajatori din domeniul IT determină companiile să creeze programe de repatriere a românilor care lucrează în străinătate.

Repatrierea românilor din străinătate ar fi una dintre soluţiile crizei de forţă de muncă create în piaţă, consideră angajatorii.

„Este o soluţie la momentul actual pentru a stopa deficitul de forţă de muncă. Încă este nevoie de astfel de programe pentru că cei care pleacă în străinătate nu au acces la informaţie şi nu ştiu ce se întâmplă în piaţă“, a spus Raluca Peneş, HR Coordinator în cadrul companiei de externalizare de servicii de HR Smartree România.

Totoodată, Marian Popa, directorul general al Deutche Bank Global Technology, compania care administrează centrul de dezvoltare software din România al gigantului Deutsche Bank (DB), spunea într-un interviu recent că repatrierea IT-iştilor este o strategie bună pentru că majoritatea românilor care au plecat în străinătate au păstrat o componentă puternică a culturii şi a valorilor autohtone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO