Profesii

Deutsche Bank Global Technology caută 500 de programatori în Bucureşti

Deutsche Bank Global Technology caută 500 de...

Autor: Radu Racu

09.05.2014, 00:06 868
Banca germană Deutsche Bank şi-a adăugat numele pe lista jucătorilor din „liga mare“ care contribuie la explozia dezvoltării sectorului local de IT cu un centru tehnologic inaugurat ieri la Bucureşti, pentru care vor lucra în prima fază 250 de specialişti, dintre care 65 au fost deja angajaţi, o parte dintre ei fiind români care au lucrat în străinătate, dar s-au întors pe poziţii similare în ţară.
 
„În prezent am recrutat deja 65 de specialişti, dintre care 14% sunt români repatriaţi. Avem foşti angajaţi din Marea Britanie, Cehia şi ţările nordice care s-au întors să lucreze în România. Intenţionăm să majorăm acest procent la 20%“, a declarat Marian Popa, managerul Deutsche Bank Global Technology Bucureşti (DBGT). El a adăugat că salariile medii pe care le vor primi angajaţii  centrului se vor situa în intervalul 1.500 - 2.000 euro/lună.
 
La 59 de ani, Marian Popa este unul dintre cei mai puternici manageri români din industria IT&C, el ocupând în perioada 2004-2012 funcţia de CEO al diviziei grupului britanic Endava în Europa Centrală şi de Est. „Procesul de recrutare este foarte exigent în această perioadă, cu 5-7 faze de interviuri, pentru că ne uităm doar după profesionişti de top, de nivel senior. De la 1 ianuarie 2015 începem să angajăm şi pe poziţii de junior“, a precizat Marian Popa. Cele mai multe locuri de muncă disponibile anul acesta pentru centrul DBGT sunt cele de Java developer şi analişti. Pe piaţa locală sunt prezente 25 dintre cele mai mari companii de IT&C, printre care Microsoft, IBM, Oracle, HP, SAP sau Google.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO