Profesii

Directorul Autorităţii Feroviare Române, Victor Badea, a demisionat

Directorul Autorităţii Feroviare Române, Victor Badea,...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

06.10.2017, 13:56 214

Demisia directorului AFER trebuie să fie aprobată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministrul Cuc ar urma să îl revoce din funcţie pe Badea, luni, întrucât vineri participă la o serie de evenimente organizate de Direcţia Regională de Drumuri Timişoara.

Aproape 150 de angajaţii AFER au protestat, luni, 2 octombrie, la sediul Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de reducerile salariale.

Directorul AFER a decis, la începutul lunii septembrie, scăderea retroactivă a salariilor angajaţilor, ca urmare a auditului Curţii de Conturi, care a constatat că în cadrul instituţiei se acordă salarii prea mari şi prime necuvenite şi a impus recalcularea pe noua lege, a precizat lidera de sindicat. Termenul de aplicare al deciziei Curţii a fost 31 octombrie. Ioneta susţine că a cerut directorului o prorogare a termenului, dar acesta nu a acceptat. Ulterior, Badea a cerut Curţii o prorogare, dar după ce a dispus micşorarea salariilor, iar Curtea a dat un nou termen, valabil pentru 2018.

Salariile au scăzut cu 40%, iar pierderile salariale au fost de 250-2.000 de lei, personalul cu studii medii ajunând să aibă o remuneraţie de puţin peste 1.000 de lei, după 40 de ani de muncă, a menţionat Alexa Ioneta.

Printre variantele vehiculate pentru postul de director general se regăsesc Marian Călin, director general adjunct, Marian Ciofalcă, din cadrul Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), Mihaela Carabineanu, şef de departament în ASFR şi Cristian Vasiliu, director ASFR, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din domeniul transportului feroviar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO