Profesii

Distribuitorii de alimente, băuturi şi tutun au renunţat la 9.300 de oameni în criză

Constantin Coman, country manager al Coface România

Constantin Coman, country manager al Coface România

Autor: Mădălina Panaete

28.09.2014, 16:26 883
Cele 3.061 de firme active în comerţul cu ridicata al produselor alimentare, băuturilor şi tutunului (distribuţie) au avut anul trecut afaceri cumulate de 21 miliarde de lei (4,75 mld. euro), cu 6% mai puţin în lei decât nivelul înregistrat în anul precedent.
 
Companiile şi-au sacri­ficat profitul pentru a-şi menţine vânzările la un nivel com­parabil cu cele din anii de dinainte de criză, arată un studiu al Coface, companie care oferă soluţii de prote­jare împotriva riscului financiar de neplată a clienţilor proprii.
 
„În contextul menţinerii cu orice preţ a volumului vânzărilor şi cotelor de piaţă, revenirea sectorului la valori ale profitabilităţii cel putin comparabile cu cele înregistrate anterior declanşării crizei economico-financiare pare practic imposibilă, ţinând cont că eficienţa activităţii nu a putut fi complet restabilită nici în condiţiile restructurării semnifi­ca­tive a peste 9.300 de locuri de muncă, operate în sector pe parcursul ultimilor cinci ani“ a declarat Constantin Coman, country manager al Coface România.
 
Chiar dacă au renunţat la circa 9.300 de oameni în criză, companiile nu au putut să aducă un plus la câştiguri, astfel că profitul net cumulat al distri­buito­rilor s-a situat anul trecut la 211 mil. lei, la mai puţin de jumătate comparativ cu anul 2008, arată acelaşi studiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO