Profesii

Doi liceeni din Baia Mare au creat un „simulator” de joburi. Utilizatorii pot să vadă ce profesie li se potriveşte

Doi liceeni din Baia Mare au creat un „simulator” de...

Autor: Luciana Georgescu

23.06.2014, 10:19 395

Ionuţ Ferenţi şi Richard Roman, elevi în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Baia Mare, profilul Biologie Chimie, au pus la punct o platformă on-line numită „Simulatorul de joburi”. Intrând pe acesta, orice utilizator poate să simuleze un job, respectiv prin joc, să vadă dacă o potenţială slujbă i se potriveşte sau nu, scrie publicaţia regională Vocea Transilvaniei.

Siteul de prezentare al proiectului a fost lansat pe data de 18 iunie, dar cei doi creatori spun că mai au mult de lucru la el. „Deocamdată este doar prezentarea proiectului pentru că mai avem de lucru. Trebuie să punem la punct jocul, simulatorul efectiv şi pentru asta avem nevoie de bani, aproximativ 10.000 de euro”, a precizat Ionuţ Ferenţi, unul dintre cei doi cofondatori.

Cum funcţionează siteul?

Platforma se adresează tuturor persoanelor dornice de a experimenta şi a afla cât mai multe informaţii despre un anumit job. Utilizatorul trebuie să urmeze mai mulţi paşi. În primul rând trebuie să completeze „Testul Holland”, apoi îţi descoperi tipul de personalitate, testezi jobul dorit şi apoi îţi alegi cariera potrivită.

Testul Holland este un instrument utilizat în autoevaluare iar scopul său principal fiind consilierea profesională. Este utilizat în şcolile generale, licee, colegii, centre de adulţi, instituţii corecţionale, centre pentru femei şi birouri de recrutare pentru educaţie profesională, îndrumare vocaţională şi plasament. În domeniul afacerilor şi în industrie, este folosit pentru selecţia, plasarea şi dezvoltarea personalului.

Citiţi mai multe despre  „Simulatorul de joburi”, pe www.voceatransilvaniei.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO