Profesii

Dragoş Petrescu, preşedinte HORA: Avem nevoie astăzi de 100.000 de angajaţi în HoReCa. Din cei 400.000 de angajaţi, 50.000 sunt nepregătiţi

Dragoş Petrescu, preşedinte HORA: Avem nevoie astăzi...

Autor: Răzvan Botea

05.12.2018, 11:09 1813

Deficitul de forţă de muncă din zona HoReCa a ajuns la 100.000 de persoane, adică aproximativ 25% din locurile de muncă angrenate în această industrie. Soluţiile sunt importul forţei de muncă din ţările non-UE, relocarea forţei de muncă din România, dar şi concentrarea pe diaspora, precum şi o adaptare a sistemului de învăţământ, a spus Dragoş Petrescu, preşedinte Hora şi proprietarul lanţului de restaurante City Grill.

„Avem aproimativx 120.000 de oameni implicaţi în rest, 170.000 de locuri de muncă în industria hotelieră şi dacă adaugam serviciile conexe cu restaurantele şi hotelurile, cum ar fi laboratoarele de cofetărie, spălătorii, mai sunt încă 100.000 de oameni. Vorbim de 400.000 de oameni, locuri de muncă asupra cărora este o presiune uriaşă şi toată România este sub această presiune. Din cele 400.000 de locuri, 100.000 sunt deficit şi 50.000 de oameni care nu sunt pregătiţi. Avem nevoie astăzi să absorbim 100.000 de oameni.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO