Profesii

Dragoş Pîslaru, noul consilier economic al premierului Dacian Cioloş

Dragoş Pîslaru, noul consilier economic al premierului...
07.12.2015, 19:55 3467

Analistul economic Dragoş Pîslaru, managing partner la firma de consultanţă GEA consulting, va fi noul consilier pe probleme economice al premierului Dacian Cioloş.

Numirea a fost semnată de primul ministru şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Dragoş Pîslaru este cunoscut pe piaţa analiştilor economici fiind unul dintre specialiştii pe tema fondurilor europene.

GEA Consulting este o firmă care a pregătit până acum trei oameni în administraţia publică: Daniel Dăianu, actualmente membru în consiliul de administraţie a BNR, Liviu Voinea, ministrul bugetului în Guvernul Ponta şi de un an viceguvernator al BNR şi acum Dragoş Pîslaru.

Pîslaru s-a născut în 1976 la Bucureşti şi a urmat cursurile Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, unde şi-a obşinut o licenţă în economie internaţională. Tot la ASE şi-a aprofundat studiile în integrarea europeană urmând ca, până în anul 2000 să urmeze cursurile instituţiei de învăţământ London School of Economics and Political Science din Londra, Marea Britanie, unde a obţinut o diplomă de master în relaţii internaţionale. Cunoaşte cinci limbi de circulaţie internaţională şi are în portofoliul său mai multe activităţi profesionale, printre care: “Impactul adoptării EURO în ţările din Europa Centrală şi de Est. Studiu de caz - România”, “A adera sau a nu adera? Un dialog cu doi actori: România şi Uniunea Europeană” sau “Pe drumul către UE – Transformarea sistemului politic în România”; cercetări la care a lucrat înainte de intrarea României în Uniunea Europeană. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO