Profesii

După 40 de ani scade speranţa de angajare? „Angajatorii consideră că tinerii sunt mai dinamici, flexibili şi cu mai multă putere de muncă“

După 40 de ani scade speranţa de angajare?...

Autor: Mihaela Pascari

04.08.2017, 00:05 558

Angajatorii se plâng că nu găsesc forţă de muncă disponibilă, în vreme ce persoanele de peste 40 de ani pot întâmpina dificultăţi dacă decid să se reprofileze sau să îşi schimbe locul de muncă. 

Motivele pentru care angajatorii preferă oameni de până în 40 de ani pornesc de la faptul că sunt mai dinamici, flexibili şi nu au pretenţii salariale mari. 

„Situaţii în care angajaţii de peste 40 de ani întâlnesc provocări la angajare nu sunt frecvente pe poziţiile de middle şi top management, însă există situaţii specifice în care angajatorii preferă persoane până în 40 de ani deoarece le consideră mai dinamice, flexibile şi cu mai multă putere de muncă. Acest lucru se întâmplă mai ales pe poziţiile de vânzări deoarece se consideră că aceste persoane trebuie să fie extrem de active şi cu o dorinţă de implicare mare în cadrul unei organizaţii“, a spus Daniela Necefor, managing partner la compania de consultanţă şi executive search Total Business Solutions (TBS). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO