Profesii

După actori şi medicii anunţă că ies în stradă, deşi lor li s-au majorat substanţial salariile

După actori şi medicii anunţă că ies în stradă,...
02.07.2019, 00:00 605

Consiliul de coordonare al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară“ anunţă că a decis demararea unui program de proteste pentru susţinerea unor revendicări salariale. 

Deşi este categoria profesională căreia guvernul i-a majorat substanţial salariile angajaţii din sănătate nu sunt mulţumiţi. Ei ameninţă cu greva generală pe motiv că „la adăpostul creşterii reale a veniturilor prin legea salarizării doar pentru unele categorii de salariaţi se încearcă anularea unor drepturi fundamentale (drepturi câştigate) pentru toţi salariaţii din sănătate“.

„În forma în care a fost prezentată până acum public, evaluarea în funcţie de performanţă riscă să fie instrument de reducere a salariilor aflat la bunul plac al managerilor spitalelor. Federaţia „Solidaritatea Sanitară“  nu acceptă să se discute despre introducerea evaluării în funcţie de performanţă până nu sunt implementate solicitările noastre privind garantarea obiectivităţii evaluării“, arată „Solidaritatea“.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO