Profesii

După căderea guvernului PSD, PNL îl va propune pe Siegfried Mureşan pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi

După căderea guvernului PSD, PNL îl va propune pe...

Autor: Alex Ciutacu

10.10.2019, 16:11 589

PNL l-ar putea propune pe europarlamentarul Siegfried Mureşan pentru funcţia de comisar european după căderea guvernului social-democraţilor, potrivit Euractiv.

O sursă de rang înalt din Partidul Popular Eurpean (grupul PPE) a declarat pentru EURACTIV că partidul de centru-dreapta PNL, care a înaintat moţiunea de cenzură ce a dărâmat guvernul Dăncilă, îl va propune pe Siegried Mureşan, europarlamentar şi vicepreşedinte al grupului PPE pentru funcţia de comisar european pe Transporturi.

„Sub nicio circumstanţă nu va numi preşedintele Iohannis un premier interimar de la PSD. Acum conducem în sondaje, suntem cel mai mare partid de opoziţie şi suntem câştigătorii alegerilor europarlamentare. Mai mult, facem campanie pentru preşedintele ţării şi suntem de departe partidul cel mai apropiat de agenda pro-europeană”, a spus Mureşan într-un interviu acordat Euractiv.

Iniţial, fostul premier Viorica Dăncilă a propus doi foşti colegi pentru postul de comisar european pe Transporturi – Rovana Plumb şi Dan Nica. Ursula Von der Leyen, noua şefă a Comisiei Europene, a selectat-o pe Rovana Plumb, fostul ministru al fondurilor europene, dar comitetul JURI a respins-o din cauza unui conflict de interese.

„Dacă avem majoritate să scoatem guvernul, cred că putem găsi majoritate şi pentru a instala un premier. Va fi dificil, dar nu va dura mult”, adaugă Mureşan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO