Profesii

După un şir de amânări, o nouă promisiune: proiectul legii salarizării unitare va fi depus luni în Parlament

După un şir de amânări, o nouă promisiune: proiectul...

Autor: Mediafax

21.04.2017, 00:04 178

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ieri că proiectul legii salarizării unitare va fi depus luni în Parlament, spre dezbatere şi vot, el arătând că nu au existat întârzieri în această privinţă.

Întrebat cât mai întârzie depunerea legii salarizării unitare în Parlament, Dragnea a răspuns: „Dar nu întârzie. Şi am stabilit să depunem luni. Totuşi, mâine (astăzi - n. red.) nu cred că este mare aglomeraţie pe aici pe la Parlament“.

„A fost foarte bine că a existat această perioadă, foarte mulţi oameni au început să înţeleagă ce este în acea lege. Ceea ce ne-a interesat şi m-a interesat este ca legea să intre în Parlament după ce cea mai mare parte din societate  înţelege ce este în ea“, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă Legea salarizării va fi depusă în forma în care este acum pe site-ul PSD, Dragnea a arătat că, dacă va suferi modificări, acestea vor fi foarte mici.

Ministrul muncii Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că proiectul Legii salarizării este „în linie dreaptă“ şi va fi depus la Parlament „cât mai repede“, ea menţionând că nu are „niciun stres“ că acest act normativ nu va trece destul de repede de Legislativ ca să fie aplicat de la 1 iulie.

„Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice“, a spus Olguţa Vasilescu, miercuri, la Parlament.

Întrebată când se va depune în Parlament proiectul legii salarizării unitare, ministrul muncii a răspuns: „Cât mai repede. Oricum eu nu am niciun stres că nu va trece destul de repede de Parlament“.

„Tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca să vedem ce mai putem modifica noi direct atunci când o depunem şi să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară“, a spus Olguţa Vasilescu.

Ea a arătat că a fost luată în calcul şi e eventuală cerere de reexaminare a preşedintelui.

„Am luat luna iunie ca să fie pentru atacul la CCR sau pentru întoarcerea înapoi a legii, dar mai avem o lună de zile în care putem să intrăm cu ea în dezbatere“, a precizat ministrul muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO