Profesii

“Stocul” de şomeri cu studii superioare din ultimii zece ani

“Stocul” de şomeri cu studii superioare din ultimii...
21.12.2013, 09:58 1157

Aproape 16.000 dintre şomerii intraţi în evidenţele agen­ţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în acest an provin din rândul tinerilor absol­venţi de facultate care nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă, adică aproape 10% din numărul total de licenţiaţi de anul acesta (de 170.000 de persoane), potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) agenţiei Mediafax.

Pe lângă absolvenţii şomeri din acest an, mai există şomerii cu facultate care îşi caută un loc de muncă şi care erau de mai multă vreme în evidenţele ANOFM (cu sau fără ajutor de şomaj). Datele ANOFM arată că „stocul“ total de şomeri cu studii superioare a ajuns la finalul trimestrului III al acestui an la peste 35.700 de persoane, adică 8,3% din numărul total de şomeri înregistraţi la agenţiile de ocupare. Situaţia este aproape similară cu cea înregistrată anul trecut în septembrie, când 36.500 de absolvenţi de facultate erau şomeri, adică 8,2% din numărul total de şomeri.

Citiţi aici mai multe despre şomerii licenţiaţi din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO