Profesii

Ediţie specială ZF Live. Târgul Angajatorilor de Top. 130 de companii şi 6.000 de poziţii deschise la Târgul Angajatorilor de Top de anul acesta. Angajatorii caută IT-işti, ingineri şi programatori

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.10.2018, 12:00 1025

Eduard Smegner, manager recrutare în cadrul companiei Wipro Automotive Excellence Center: Salariul unui senior care lucrează în domeniul internet of things (IOT) începe de la 2.000 de euro net, iar un student sau un proaspăt absolvent poate câştiga în jur de 1.000 de euro net.

În contextul în care piaţa se luptă cu o criză de forţă de muncă acută, cea de-a 25-a ediţie a Târgului Angajatorilor de Top a adus împreună 130 de companii şi 6.000 de poziţii deschise pentru candidaţii care sunt în căutarea unui job, angajatorii vizând în principal programatorii, IT-iştii, inginerii şi persoanele care cunosc, pe lângă limba engleză, încă o limbă străină.

„Este un interes mare şi din partea companiilor, pentru că avem 130 de companii din aproape toate industriile care au deschis împreună 6.000 de joburi. Cred că este cel mai mare număr de joburi pe care îl avem de 12 ani de când organizăm acest târg“, a spus Dragoş Gherban, managing partner în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane Catalyst Solutions. El a fost unul dintre invitaţii ediţiei speciale a ZF Live, organizată vineri în cadrul târgului de joburi Angajatori de Top din Bucureşti.

Dragoş Gherban a adăugat că din cauza lipsei de forţă de muncă companiile au început să diversifice strategia şi modul de abordare a candidaţilor şi au dezvoltat programe dedicate juniorilor pentru a compensa lipsa de experienţă pe anumite arii.

„Criza forţei de muncă este reală, sunt anumite seturi de competenţe pentru care nu sunt profesionişti suficienţi raportat la câte oportunităţi sunt, de aici şi diversificarea modului de abordare sau a strategiei companiilor.“

Angajatorii prezenţi la târg recrutează cel mai mult candidaţi în domeniul tehnic, acesta fiind sectorul care a crescut susţinut în ultima perioadă, dar numărul de oportunităţi este la fel de mare şi în domeniile IT şi comercial.

„Anul acesta pentru divizia automotive, doar în Bucureşti, estimăm minimum 100 de locuri pentru programatori. Dacă vorbim de IOT (internet of things) şi de celelalte proiecte pe zona de IT, estimăm încă 50-100 de locuri“, a spus Eduard Smegner, manager recrutare în cadrul Wipro Automotive Excellence Center, companie care furnizează consultanţă, soluţii şi servicii IT în regim outsourcing.

El a spus că salariul unui senior care lucrează în domeniul IOT începe de la 2.000 de euro net, iar un sudent sau un proaspăt absolvent poate câştiga în jur de 1.000 de euro net dacă are un minim de cunoştinţe.

Unul dintre angajatorii care fac recrutări în următoarea perioadă este Schneider Electric, companie specializată în furnizarea de echipamente şi servicii pentru industria energetică, parte a grupului francez Schneider.

„În prezent, avem 10 poziţii deschise pe profil tehnic şi comercial. Dacă vorbim de poziţii tehnice, angajăm tineri cu experienţă în inginerie electrică pentru că fac şi suport tehnic la telefon. Profilul oamenilor pe care îi dorim este cu preponderenţă unul digital“, a spus Elena Grădinaru, shared services director- Europe în cadrul Schneider Electric.

O altă companie care face recrutări este Intralinks, companie de tehnologie pentru comunităţile globale de servicii bancare şi tranzacţionare de pe pieţele de capital. Astfel, Intralinks recrutează candidaţi care au terminat o facultate cu specializarea în programare, informatică, dar şi candidaţi care nu au terminat o facultate cu profit digital sau tehnic.

„Momentan avem 11 poziţii deschise şi în curând vom mai avea 50 de poziţii libere deoarece ne-am extins. Din 2014 până în prezent am crescut de la un centru de dezvoltare software la un centru de dezvoltare produs, asta înseamnă că avem poziţii deschise pe partea de dezvoltare software, dar şi pentru alte departamente precum product management“, a spus Dan Gheorghe, site manager în cadrul Intralinks.

În cadrul târgului Angajatori de Top caută candidaţi şi compania Harman, cunoscută în principal pentru produsele audio care se află şi în autovehiculele marilor producători auto.

„În România suntem 350 de oameni şi avem deschise 20 de poziţii. Ne interesează absolvenţii de Politehnică, Universitate, Cibernetică, Facultatea de Matematică – Informatică. Sunt din ce în ce mai multe profiluri şi specializări care livrează cunoştinţe bune candidaţilor pe care îi căutăm“, a spus Silvia Graţiela Micu, senior HR manager în cadrul companiei Harman.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO