Profesii

eJobs: Angajatorii se pregătesc pentru transparentizarea pieţei salariilor: peste 10.000 de joburi cu salariul afişat, de trei ori mai multe decât în 2021

 eJobs: Angajatorii se pregătesc pentru...

Autor: Roxana Rosu

14.12.2022, 09:58 528

Peste 10.000 de joburi cu salariul afişat sunt disponibile, în acest moment, pe eJobs.ro, companiile pregătindu-se pentru momentul în care va deveni obligatorie măsura propusă de Comisia Europeană de a legifera transparenţa salariilor.

„Dincolo de acest element al obligativităţii în viitorul apropiat, angajatorii ştiu că aceste anunţuri sunt mult mai atrăgătoare pentru candidaţi, fiind cu 40% mai vizualizate decât cele fără salariu. La asta se adaugă faptul că şi aplicările sunt mai ţintite de vreme ce candidaţii ştiu exact la ce să se aştepte din punct de vedere salarial şi nu aplică decât dacă oferta expusă în anunţ corespunde criteriilor pe care le au”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Angajatorii cu cea mai mare deschidere către publicarea salariilor sunt cei din retail, servicii, transport – logistică, turism şi construcţii, iar majoritatea joburilor sunt din categoria entry level.

Totodată, un număr important de poziţii cu salariile afişate sunt cele care se adresează candidaţilor ce vor să lucreze în afara ţării (17% din numărul total de locuri de muncă pentru care salariul este publicat).

„Deşi vedem o creştere a numărului de anunţuri de angajare care includ salariul oferit de angajator, încă este destul de restrictivă plaja joburilor şi domeniilor pentru care se întâmplă acest lucru. Cu cât poziţiile sunt mai specializate sau cer un nivel superior de senioritate, cu atât numărul de joburi cu salariul afişat este mai mic. De aceea, apar undeva în a doua parte a clasamentului domenii precum IT, telecomunicaţii, marketing, banking sau farma”, punctează Roxana Drăghici.

Totuşi, în 2022 s-a triplat numărul de poziţii deschise care au salariul menţionat comparativ cu 2021, iar pentru 2023 sunt aşteptate noi creşteri la acest capitol.

„Dacă se va menţine aceeaşi nevoie acută de candidaţi ca în 2022 şi anul viitor şi dacă va fi în continuare dificil pentru recrutori să găsească în piaţă candidaţii potriviţi, vom vedea tot mai multe companii care vor fi dispuse să facă acest pas în direcţia transparentizării salariilor pentru că va fi un avantaj competitiv care îi va ajuta să angajeze mai rapid”, explică Roxana Drăghici.

Deocamdată, companiile din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi cele din străinătate au fost cele care au publicat cele mai multe anunţuri în care au specificat salariul oferit. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO