Profesii

eJobs: Românii au depus aproape 1 milion de aplicări la joburi în ultima lună. ”Tinerii au reprezentat categoria de candidaţi pe care această perioadă i-a schimbat cel mai mult şi s-au mobilizat cel mai repede”

eJobs: Românii au depus aproape 1 milion de aplicări la...

Autor: Roxana Rosu

21.05.2020, 12:04 769

Românii au depus în ultima lună aproape un milion de aplicări la joburi, faţă de 570.000 de aplicări în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor de pe platforma eJobs, cele mai căutate domenii fiind comerţ, IT/Telecom şi Call-Center.

După o primă jumătate a lunii aprilie în care atât angajatorii, cât şi candidaţii au bătut în retragere, odată cu apropierea finalului stării de urgenţă, şi unii, şi ceilalţi au reluat procesele de recrutare şi căutare activă a unui loc de muncă.

În intervalul 1-15 mai au fost înregistrate aproximativ 650.000 de aplicări pentru joburile disponibile pe eJobs.ro.

Domeniul care a atras cele mai mult atenţia candidaţilor a fost Comerţul – peste 200.000 de aplicări, urmat de IT / Telecom, Prestări servicii şi Call-center / BPO. Fiecare dintre aceste industrii a depăşit pragul de 100.000 de aplicări, în ultimele 30 de zile.

Cel mai puţin căutate domenii au fost Protecţia mediului, sectorul Naval şi Aeronautic, Pază şi Protecţie sau Drept.

”Această criză i-a făcut pe candidaţi să fie mult mai atenţi la ce se întâmplă pe piaţa muncii. Unii pentru că vor să fie pregătiţi pentru orice eventualitate, iar alţii pentru că s-au trezit în situaţia de a rămâne fără job, chiar şi de pe o zi pe alta. Să nu uităm că sunt aproape 400.000 de contracte de muncă încetate şi peste 600.000 suspendate. Deci, oamenii au nevoie de joburi, iar asta s-a văzut în comportamentul lor din ultima lună, pe platformă. Spre deosebire de o perioadă ”normală”, acum, candidaţii caută să se angajeze în industriile care par că vor rămâne în picioare indiferent de ce se întâmplă în economie şi caută cu predilecţie companiile care pot să le ofere, mai mult decât orice altceva, stabilitate”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO