Profesii

eJobs: Tot mai multe companii apelează la video interviuri; 25% dintre firme au trimis angajaţii să lucreze de acasă

eJobs: Tot mai multe companii apelează la video...

Autor: Roxana Rosu

12.03.2020, 14:04 147

 

 

Munca remote, limitarea şedinţelor extinse, a călătoriilor şi găsirea unor alternative viabile care să permită continuarea activităţilor din cadrul companiilor, ca şi până acum, reprezintă realitatea la care trebuie să se adapteze, cel puţin pentru o perioadă, şi angajatorii din România.

În acest context, una dintre măsurile la care apelează tot mai mulţi recrutori este organizarea video interviurilor de angajare, ca măsură de protecţie împotriva virusului COVID-19.

”În acest moment, clienţii noştri au posibilitatea de a ţine interviuri video de angajare cu candidaţii, astfel încât să fie respectate toate măsurile de prevenţie şi protecţie împotriva coronavirsului. Toată lumea este conştientă că trebuie să acţionăm calm, dar foarte responsabil în această perioadă, de aceea astfel de soluţii alternative trebuie găsite în timp real. Ne aşteptăm ca angajatorii să îl folosească, de acum, cu preponderenţă. Şi pentru candidaţi este un impuls. Au mai mult curaj să aplice şi participă la interviuri mai relaxaţi. Inclusiv noi, în eJobs, am început să îl folosim pentru că este foarte util şi ne ajută să salvăm timp”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO