Profesii

Electrica trece trei directori pe contract de mandat, cu bonusuri pentru performanţă

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

30.07.2015, 18:39 1748

Compania de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica (simbol bursier EL) a mutat trei directori de pe cartea de muncă pe contracte de mandat cu valabilitatea de patru ani, o formă diferită de încadrare cu mai multă independenţă, dar şi cu o schemă de remuneraţie care include şi acţiuni virtuale.

Alexandra Borislavschi a va prelua mandatul de director al Direcţiei de Strategie şi Guvernanţă Corporativă, poziţie pe care o ocupa de altfel ca salariat al Electrica din 2014. Anterior, ea lucrat în divizia de corporate finance a BRD şi a participat din calitate de director de afaceri corporatiste al Electrica la pregătirea listării pe bursă a companiei de stat.

Ramiro-Robert-Eduard Angelescu a fost numit director al Direcţiei de Vânzări. El a fost anterior director adjunct în Electrica, dar şi preşedinte al Consiliului General al Municipiului Bucureşti din partea PSD.

Gabriela Marin a fost numită director de Resurse Umane, după ce anterior a condus departamentul similar din BCR, Uniqa Asigurări şi OMV Petrom.

Directorii cu mandat din Electrica câştigă între 5.500 şi 9.000 de euro brut pe lună, dar pot încasa între 15% şi 40% din remuneraţia anuală fixă ca bonusuri pentru atingerea obiectivelor de performanţă. În plus, aceştia primesc şi un pachet de opţiuni pe acţiuni virtuale, instrumente a căror valoare variază cu cotaţia reală a acţiunilor Electrica, şi pe care ei le vând societăţii la finalul mandatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO