Profesii

Elena Antoneac, Pirgroup: „Am observat în 2013 şi 2014 o creştere de peste 30% a expaţilor care vin în România“

Autor: Cătălina Butan

11.09.2014, 00:06 605
Un număr tot mai mare de manageri români aleg să lucreze în străinătate, în dorinţa de a încerca culturi noi, aceştia revenind în ţară după şase luni sau un an, a spus la ZF Live Elena Antoneac, global mobility manager în cadrul companiei Pirgroup România, care se ocupă şi de mutarea managerilor expaţi care vin sau pleacă din ţară.
 
„Anual, la nivel de middle-management, din ceea ce am realizat noi ca procese, sunt peste 300 de angajaţi români care pleacă, dar se întorc. Merg pe proiecte de 6 luni, un an, un an şi jumătate. A început să crească semnificativ numărul românilor care pleacă în străinătate şi aleg calea expatriatului“, a spus la ZF Live Antoneac.
 
Şi numărul străinilor care se mută în România pe poziţii de middle şi top management a crescut în ultimii doi ani, indienii fiind printre cei mai vânaţi de companiile cu activitate pe piaţa locală.
 
„Am observat în 2013 şi 2014 o creştere de peste 30% a expaţilor care vin în România. Avem multe proiecte cu cetăţeni din India, Pakistan. Am ridicat şi noi întrebarea de ce îi aducem din India sau din Pakistan, iar angajatorii din industrie spun că există anumite nişe de joburi, skill-uri pe care nu le găsesc în România. În telecom, IT şi industrie ne confruntăm cu această situaţie. În sectorul industrial avem foarte mulţi cetăţeni indieni care vin în România şi pun pe picioare proiecte în fabricile din România“, a mai spus Antoneac. Salariul unui expat indian pe o poziţie de senior manager poate ajunge până la 4.000 de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO