Profesii

Energie eoliană şi IT, domeniile în care îşi doresc managerii români să devină CEO în următorii zece ani

Energie eoliană şi IT, domeniile în care îşi doresc managerii români să devină CEO în următorii zece ani

Foto: Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

23.01.2012, 12:32 791

Cele mai râvnite poziţii de CEO ale viitorului de către managerii români sunt în domeniile energie eoliană şi IT, spun consultanţii în resurse umane.

"Preferinţele executivilor români cu care avem discuţii sunt fie subiective - legate de preferinţe personale mai de grabă decât de tendinţe economice, fie legate de minimizarea riscurilor în vremurile turbulente pe care le trăim astăzi, industrii precum farmaceuticele, IT, telecom şi energie fiind cel mai des menţionate preferinţe", spune Valentin Dima, consultant în cadrul firmei de executive search K.M. Trust&Partners.

Petrom, Orange, BCR, Cargill, Coca-Cola sau Kaufland sunt companiile pe care orice manager român şi-ar dori să le conducă din poziţia de CEO, acestea fiind companiile care au reuşit să se menţină sau să ajungă în poziţia de lider de piaţă în perioada crizei, au mii de angajaţi, cifre de afaceri de sute de milioane de euro şi au înregistrat cele mai mari profituri. Funcţia de CEO într-o astfel de companie reprezintă cea mai înaltă aspiraţie profesională a oricărui manager din România.

ZF a făcut o selecţie a celor mai "râvnite" poziţii de CEO pe de piaţa locală, pe baza rezultatelor financiare ale companiilor (cifră de afaceri, profit, număr de angajaţi) şi a dinamicii lor pe piaţă în ultimii ani. Datele au fost coroborate cu opinii ale unor manageri, consultanţi în resurse umane şi specialişti care au motivat de ce sunt acestea cele mai dorite poziţii de CEO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO