Profesii

Este o soluţie pentru pregătirea mai bună a tinerilor salariile diferenţiate pentru profesori?

Este o soluţie pentru pregătirea mai bună a tinerilor...

Autor: Mihaela Pascari

11.05.2017, 00:07 788

Slaba pregătire a tinerilor care ies în piaţa forţei de muncă este o problemă care ar putea fi rezolvată prin remunerarea cadrelor didactice în mod diferenţiat, în funcţie de performanţa de care dau dovadă, a spus pentru ZF Mircea Miclea, fost ministru al educaţiei şi fost preşedinte al Comisiei prezidenţiale de analizare şi elaborare a politicilor în educaţie.

„Principalul factor care influenţează calitatea unui elev este pregătirea profesorului. Dacă mărim salariile la toţi profesorii în mod egal atunci aceste creşteri nu vor avea niciun impact asupra pregătirii lor. Ca să avem profesori de calitate trebuie să mărim salariul celor mai buni“, a explicat Mircea Miclea.

Impactul pe care îl are calitatea slabă a profesorilor asupra elevilor se poate observa în rezultatele la evaluările naţionale PISA (The Programme for International Student Assessment), dar şi în rezultatele de la examenul naţional de bacalaureat, la care elevii români au înregistrat  rezultate foarte slabe în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO