Profesii

Eugen Teodorovici: Vom cere Comisiei Europene să avem o concurenţă constructivă între ţările UE

Eugen Teodorovici: Vom cere Comisiei Europene să avem o...

Autor: Dan Straut

12.04.2018, 19:37 122

„O să luăm produs cu produs şi o să analizăm din ce cauze avem deficite comerciale. Apoi mergem la ţara respectivă şi am putea descoperi că acolo se dau subvenţii nejustificat de mari pe acel produs - sunt foarte, foarte multe astfel de cazuri”, a spus Teodorovici într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat că, în România, Consiuliul Concurenţei va elabora rapoarte în care va arăta ce produse au astfel de situaţii. „O să arătăm cum fiecare stat membru creează bariere comerciale artificiale şi cu aceste date ne vom adresa Comisiei Europene. Consilierului de Concurenţă o să-i cerem să ne protejeze pe noi, pentru că acest consilier trebuie să ne protejeze pe noi, ca state, lucru care deocamdată nu se întâmplă”.

„De fapt, noi ne canibalizăm ca state, în Europa, în loc să ne completăm şi să ne ajutăm reciproc. O să le explic oficialilor că eu îmi doresc pentru România exact ceea ce îşi doresc ei pentru ţările lor”, a mai spus Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO