Profesii

Facultatea de Finanţe Bănci şi Burse de Valori de la ASE a câştigat etapa locală a „CFA Institute Research Challenge”

Facultatea de Finanţe Bănci şi Burse de Valori de la...

Autor: Roxana Rosu

06.03.2019, 12:22 265

Facultatea de Finante Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Stiinte Economice Bucuresti a castigat etapa locala a competitiei „CFA Institute Research Challenge” organizata la Bucuresti de Asociatia CFA Romania.

CFA Society Romania, membra a CFA Institute (SUA) – asociatia profesionistilor din sectorul investitiilor, a organizat, in anul universitar 2018 – 2019, etapa nationala a competitiei „CFA Institute Research Challenge”, eveniment aflat la a 7-a editie.

La competiţie au participat şapte echipe de studenţi de la universităţi din Romania si Republica Moldova, în final castigatoarea din acest an fiind desemnata echipa Facultatii de Finante Banci si Burse de Valori din cadrul ASE Bucuresti (FABBV).

Echipa a fost formata din studentii Andreea Solomon, Robert Grecu, Luca Nicolae si Alexandru Zarnoeanu, indrumati de Anamaria Ciobanu in calitate de profesor coordonator si de mentorul Andreea Mladin, CFA, voluntar si membra a Asociatiei CFA Romania.

Competitia locala “CFA Institute Research Challenge” a fost coordonata de Andreea Nica, CFA si Mugur Popescu, CFA – membrii ai Consiliului Director al Asociatiei CFA Romania.

“Rapoartele si prezentarile sunt din ce in ce mai elaborate de la an la an, ceea ce ne da dovada ca exista multi studenti talentati, care au nevoie de astfel de oportunitati sa invete de la practicieni si sa aplice cunostintele dobandite in facultate. Suntem recunoscatori profesorilor coordonatori si voluntarilor Asociatiei CFA Romania, care dedica timpul personal pentru pregatirea studentilor si cresterea prestigiului universitatilor. Tinem pumnii stransi pentru echipa locala, careia ii dorim sa reprezinte cu succes Romania la faza regionala si sa se califice pentru etapa finala.”, a spus Mugur Popescu, CFA.

Echipa studentilor de la FABBV va participa la faza regionala a competitiei “CFA Institute Research Challenge” care se va desfasura in 10-11 aprilie la Zurich in Elvetia si, daca se califica, va merge in finala globala care va avea loc pe 25 aprilie in New York, SUA. La competitia globala participa peste 1.000 de universitati din peste 75 de tari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO