Profesii

Felix Pătrăşcanu, FAN Courier: Reducerea CAS ne-a permis să creştem salariile cu 10%

Felix Pătrăşcanu, acţionar Fan Courier:  Este bine şi pentru angajaţi, şi pentru economie, pentru că banii se vor regăsi în consum.

Felix Pătrăşcanu, acţionar Fan Courier: Este bine şi pentru angajaţi, şi pentru economie, pentru că banii se vor regăsi în consum.

Autor: Corina Mirea

02.12.2014, 00:06 756

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pen­tru angajator, aplicată din luna octombrie a acestui an, a permis majorarea cu 10% a sala­riilor angajaţilor FAN Courier, spune Felix Pătrăş­canu, unul dintre cei trei acţionari ai firmei de curierat cu afaceri de 280 de milioane de lei în 2013.

Acţionarii Fan Courier sunt astfel printre pu­ţinii manageri şi antreprenori din România care au optat imediat pentru creşterea salariilor în contul reducerii CAS, în timp ce alţi oameni din business au preferat să aştepte să vadă dacă măsura va fi menţinută şi au investit banii economisiţi în traininguri.

„Noi am obişnuit angajaţii cu creşteri sa­lariale anuale, însă în perioada de criză acestea nu au mai avut aceeaşi cadenţă. Cum piaţa de curierat a crescut cu peste 20%, din estimările noastre în acest an, iar FAN a crescut cam tot cu atât, ne gândeam de ceva timp să avem o majorare mai importantă a salariilor. Aşa că am pus şi noi o parte, am profitat şi de reducerea CAS şi le-am crescut de acum. Este bine şi pentru angajaţi, şi pentru economie, pentru că banii se vor regăsi în consum“, explică Felix Pătrăşcanu. El preci­zea­ză că toţi angajaţii FAN Courier (peste 3.000 în toată ţara) beneficiază de această majorare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO