Profesii

Firmele au 3 luni la dispoziţie să modifice în Revisal trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat

Firmele au 3 luni la dispoziţie să modifice în Revisal...

Autor: Adelina Mihai

15.12.2017, 00:05 1281

În prezent, în Revisal – aplicaţia folosită de inspectorii de muncă şi de angajatori pentru evidenţa salariaţilor – sunt înregistrate peste 6 milioane de contracte de muncă.

Toţi angajatorii din România au la dispoziţie trei luni pentru a putea transmite Inspecţiei Muncii modificările din contractele de muncă ale angajaţilor generate de trecerea contribuţiilor sociale din sarcina companiei în sarcina angajatului, transmit reprezentanţii Ministerului Muncii.

„În contextul mutării CAS şi CASS la salariat, faptul că angajatorii vor putea transmite până la data de 31 martie 2018 orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi a altor adaosuri, care se produce de la data intrării în vigoare a hotărârii guvernului şi până la 31 martie 2018”, au transmis oficialii Minis­terului Muncii, men­ţio­nând că decizia a fost re­gle­men­tată printr-o hotă­râre de guvern aprobată în şedinţa de ieri.

În prezent, în Revisal – aplicaţia folosită de ins­pec­torii de muncă şi de angajatori pentru evidenţa sa­lariaţilor – sunt înre­gis­trate peste 6 milioane de contracte de muncă.

„Reamintim faptul că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se face cu data de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce priveşte obligaţia de transmitere a datelor către Revisal. Reiterăm faptul că nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar obligaţia comunicării efectuării acesteia către Inspecţia Muncii”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Muncii.

De la 1 ianuarie 2018 guvernul a modificat Codul fiscal, astfel încât contribuţiile sociale aferente unui salariu trec din sarcina angajatorilor în cea a angajaţilor. Prin urmare, nivelul total al contribuţiilor sociale scade de la 39% la 37% şi impozitul pe venit scade de la 16% la 10%. Totuşi, pentru a menţine acelaşi nivel net al salariilor angajaţilor ca în 2017, companiile trebuie să crească salariile brute ale angajaţilor cu valori cuprinse între 17% şi 22%, potrivit consultanţilor, iar toate modificările trebuie făcute prin acte adiţionale la contractele actuale de muncă, care trebuie de asemenea înregistrate în Revisal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO