Profesii

Florin Godean, Adecco: Companiile se lovesc de bariere birocratice atunci când vor să implementeze soluţii tehnologice

Florin Godean, Adecco: Companiile se lovesc de bariere...

Autor: Cristina Bellu

28.03.2017, 16:32 91

Companiile din România nu sunt încă pregătite să implementeze tot ce îşi doresc în zona de tehnologizare, pentru că există încă foarte multe bariere birocratice care sunt greu de depăşit, a spus Florin Godean, country manager Adecco, la conferinţa ZF HR Trends 2017.

“Din întâlnirile pe care le-am avut nu simt că suntem pregătiţi să implementăm tot ceea ce ne dorim în cadrul companiilor, inclusiv în zona de  tehnologizare, pentru că încă ne lovim de bariere birocratice şi culturale. Barierele birocratice sunt foarte greu de depăşit.”

 

Alte declaraţii ale lui Florin Godean:

Este din ce în ce mai evident că la nivel global job-urile se transforma, oamenii se adapteaza, fapt care va duce şi la reinventarea industriei de HR.

Natura muncii se schimbă, locurile de muncă obişnuite sunt expuse riscului dispariţiei.

În mod categoric tehnologia este o soluţie care duce la o creştere a rezultatelor, a productivităţii, fără a afecta o scădere a locurilor de muncă, ci o reinventare a acestora.

Chiar dacă sectorul IT&C, cu peste 100.000 de angajaţi, reprezintă 5,7% din PIB-ul României, doar 26% dintre români au competenţe digitale de bază, în condiţiile în care media în UE este de 55%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO