Profesii

Florin Iliescu, Total Global Services: A început războiul „cine plăteşte mai mult“ pentru un angajat

Florin Iliescu, Total Global Services

Florin Iliescu, Total Global Services

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.09.2018, 00:07 1034

♦ Este greşit ca un angajat să primescă trei-patru telefoane de la alte agenţii de recrutare, pentru că atunci începe să se gândeasă care dă mai mult.

În prezent, România are aproximativ 70.000 de locuri de muncă deschise pentru care companiile de recrutare caută candidaţi în piaţă, potrivit statisticilor oficiale.

În acest context, foarte multe companii caută candidaţi buni, însă sunt mulţi candidaţi care nu îşi găsesc prea uşor un job, a spus Florin Iliescu, manager de HR şi comunicare în cadrul companiei Total Global Services Bucharest, membră a gigantului petrolier Total.

„Când făceam recrutare înainte de criza din 2008 oamenii întrebau de la telefon ce salariu oferim pentru a şti dacă mai vin la interviu. Imediat după, în 2009, s-a creat o disponibilitate a forţei de muncă. Acum s-a revenit la goana după cel mai mare salariu“, a spus Florin Iliescu.

El a adăugat că, în prezent, piaţa de recrutare de forţă de muncă nu se află într-un context favorabil pentru angajator. Astfel, angajatorii ar trebui să mute focusul candidaţilor de pe pachetele salariale pe care le oferă spre ceea ce le pot oferi pe plan profesional, precum dezvoltarea pe termen lung în cadrul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO