Profesii

Florin Jianu, Patronatului Tinerilor Întreprinzători: Un tânăr aşteaptă cel puţin opt luni până primeşte finanţarea

Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România

Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România

Autor: Corina Mirea

30.04.2015, 11:31 240

"Un tânăr întreprinzător, că e tânăr, că e cu expertiză ar întreba cum avem acces la bani, asta îl interesează. Faptul că încă programele naţionale, cât sunt de limitate, nu sunt deschise, e un mare semn de întrebare şi o nemulţumire. Când eram ministru aveam un calendar, am zis că imediat cum obţinem bugetul dăm drumul la procedure, să le lansăm, să le contractăm. Este o perioadă de cel puţin opt luni până când tinerii ajung să primească banii", a declarat Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, în cadrul evenimentului Şcoala micilor antreprenori, organizat de Ziarul Financiar.

Nu vom avea alte rezultate în politicile publice până statul nu înţelege că trebuie să implice privatul. Trebuie să facem un pas dincolo de nivelul dialogului, adică cel al parteneriatului public-privat, care a devenit o himeră în România. Nu numai în infrastructură trebuie să vedem asta. Implicare privată înseamnă proiecte sistemice, mari, în care partenerul privat poate veni alături de cel public. Oamenii din instituţiile publice încă nu sunt pregătiţi să implementeze anumite proiecte, a mai spus Florin Jianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO