Profesii

Fondul de investiţii Black Sea Fund îl cooptează în rolul de Partener pe Iulian Portasă, fost Senior Deal Advisory la KMPG

Fondul de investiţii Black Sea Fund îl cooptează în...

Autor: Cristina Bellu

06.10.2021, 14:36 361

Fondul de investiţii Black Sea Fund, dedicat accelerării întreprinderilor mici şi mijlocii din România, cu un capital de peste 43 de milioane de euro, îl numeşte Partener pe Iulian Portasă (33 ani), fost Senior Deal Advisory la KMPG.  

Din noua poziţie, Iulian Portasă va coordona întregul proces al investiţiilor, de la analize detaliate şi negocierile preliminare, la conducerea proceselor de due diligence şi la închiderea tranzacţiilor, în paralel cu consilierea companiilor din portofoliu în procesul lor de creştere, prin rolul de membru în Consiliul de Administraţie al echipei de conducere DigiRay şi D-Toys, investiţii recente ale fondului Black Sea Fund.

“Sunt entuziasmat de oportunitatea de a continua clădirea şi consolidarea de noi parteneriate cu antreprenori de succes, parteneriate din toate punctele de vedere, dincolo de cifre”, spune Iulian Portasă, nou partener Black Sea Fund.

Iulian Portasă are peste 10 ani de experienţă în tranzacţii M&A în diverse sectoare de activitate, precum tehnologie, energie şi gaze naturale, sănătate şi industria manufacturieră. Cel mai recent rol al său a fost de Senior Manager în echipa de Deal Advisory din KPMG, unde a fost implicat în mai multe tranzacţii si proiecte semnificative din economia locală.

El a înfiinţat şi scalat un grup de modelare financiară în cadrul KPMG, şi a contribuit ca autor pe zona de modelare financiară în cartea “Financial Management: Turning Theory into Practice”, publicată de Oxford.

Fondul de  investiţii creat de Arin Ion, Matei Păun, Cornel Fumea şi Adrian Vasile la finalul lui 2018, are un buget total de investiţii de 43 de milioane de euro, cei mai mari finanţatori fiind Fondul European de Investiţii (o mare parte din resurse provenind din programul REGIO, co-finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională) şi Banca Europeană de Investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO