Profesii

Fortune prezintă topul celor mai atractive companii în care să munceşti. Pe primul loc, compania care are grijă de copiii tăi, oferă salon de înfrumuseţare şi sală de fitness. Cum comentaţi?

Fortune prezintă topul celor mai atractive companii în care să munceşti. Pe primul loc, compania care are grijă de copiii tăi, oferă salon de înfrumuseţare şi sală de fitness

Autor: Adrian Voicu

21.01.2011, 17:30 148

Pentru al doilea an consecutiv producătorul de softwareSAS se află pe primul loc în topul celor maiatractive companii în care să munceşti realizat de revistaamericană Fortune.

Printre avantajele "epice" pe care compania le oferă angajaţilorsăi se numără: asigurarea serviciilor medicale la faţa locului,îngrijirea şi tabere de vară pentru copiii angajaţilor, spălătorieauto, un salon de înfrumuseţare şi chiar o sală de fitness cu osuprafaţă de 6.100 mp.

Pe locul doi în topul Fortune se găseşte BostonConsulting Group, companie de consultanţă care nu doar cănu a concediat oameni în 2010, dar chiar a angajat. În 2010,compania se afla pe locul 8.

Wegmans Food Markets se află pe locul trei,lanţul de supermarketuri provocând în acest an cei 11.000 deangajaţi să mănânce zilnic fructe şi legume şi să facă 10.000 depaşi pe zi timp de opt săptămâni. Alţi 8.000 de angajaţi auprofitat de oferta venită din partea companiei: analize medicalegratuite şi vaccinări împotriva gripei şi a gripei de tipAH1N1.

Gigantul internet Google este faimos pentruavantajele pe care le oferă angajaţilor precum spălarea gratuită ahainelor angajaţilor şi cafeteriile. Anul trecut Google a îndulcitoferta adusă angajaţilor prin mărirea salariilor cu 10%.

NetApp a ajuns pe locul cinci în top ca urmarea salariilor mari oferite angajaţilor dar şi a avantajelor oferiteacestora, precum: fructe oferite gratuit în fiecare zi de marţi,covrigi şi cremă de brânză în fiecare vineri şi cafea expresso tottimpul.

Pe locul şase se găseşte Zappos, retailerulonline de încălţăminte aflându-se pe locul 15 în 2010. Angajaţii sebucură de mese gratuite şi antrenor personal.

Camden Property Trust a reuşit să urce de pelocul 10 pe locul şapte, pentru că a reuşit să facă faţă recesiuniirenegociind cu angajaţii salariile şi oferindu-le acestoraposibilitatea de a închiria pe timpul concediului apartamentemobilate în oraşe precum Orlando, San Diego, Denver sau Austin laun preţ de 20 de dolari pe noapte.

Nugget Market a coborât de pe locul cinci pelocul opt. Managementul companiei a decis să instaleze în fiecaremagazin al său câte un ecran pentru a transmite informaţii despreproduse, masaje ale conducerii şi premieri ale angajaţilor. Deasemenea, angajaţilor care dovedesc că au urmărit cu atenţiemonitoarele compania le oferă premii cuprinse între 20 de dolari şi1.500 de dolari. Un alt avantaj este reducerea de 10% pe careangajaţii o primesc la cumpărarea produselor din magazinelecompaniei.

Pe locul nouă se regăseşte retailerului de produse sportiveRecreational Equipment, angajaţii companieibeneficiind de reduceri de 50%-75% la produsele comercializate.

Creatorii filmelor de animaţie Shrek şi Kung Fu Panda,DreamWorks Animation SKG, oferă angajaţilor săimicul dejun şi prânzul gratuit, ca şi vizionări gratuite alefilmelor, şedinţe de yoga şi cursuri de artă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO