Profesii

Francezul François Petry părăseşte şefia Holcim România, după ce a fost promovat în Marea Britanie

Francezul François Petry părăseşte şefia Holcim...

Autor: Andreea Neferu

12.11.2015, 14:24 417

Francezul François Petry, directorul general al producătorului de materiale de construcţii Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, va părăsi începând cu 1 decembrie compania, urmând să fie promovat în poziţia de CEO al Aggregates Industries, subsidiara LafargeHolcim din Marea Britanie.

Petry, 48 de ani, a venit la conducerea Holcim România în februarie anul trecut şi a condus operaţiunile locale într-o perioadă în care grupul elveţian Holcim a fuzionat cu producătorul francez Lafarge, creând astfel cel mai mare jucător din industria mondială a materialelor de construcţii, cu venituri anuale de 30 de miliarde de euro. Anterior, el a lucrat în domeniul infrastructurii rutiere şi al construcţiilor timp de nouă ani, apoi timp de opt ani în industria deşeurilor. Petry, care are o diplomă de inginerie de la Ecole Nationale Superieure d’Arts et Metiers, ParisTech, precum şi un executive MBA de la Ecole des Hautes Etudes Commerciales de Paris, este de asemenea membru al board-ului Consiliului Investitorilor Străini şi este şi preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Elveţiene.

Deocamdată numele noului CEO al Holcim România nu a fost anunţat.

Holcim România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 219 milioane de euro, în creştere cu peste 8%, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Pentru 2015 şeful companiei estima recent un rulaj „comparabil cu cel de anul trecut“.  De-a lungul timpului, Holcim a investit pe plan local peste 700 de milioane de euro, controlând în prezent două fabrici de ciment la Câmpulung şi Aleşd.

Pe piaţa locală, Holcim concurează cu irlandezii de la CRH (care au preluat activele Lafarge România) şi cu nemţii de la HeidelbergCement.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO