Profesii

FRF: Christoph Daum este noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României

FRF: Christoph Daum este noul selecţioner al echipei...

Autor: Mediafax

07.07.2016, 19:23 293

Propunerea administraţiei FRF pentru postul de selecţioner al României a fost aprobată de Comitetul Executiv. Numirea tehnicianului în vârstă de 62 de ani a fost votată de către toţi membrii prezenţi la şedinţă, 8.

În sală au fost doar opt persoane dintre cele 15 care formează Comitetul Executiv. Decizia va fi atacată de cei care au boicotat votul, pe motiv că Aurel Braşoveanu - reprezentantul Ligii a II-a - a fost condamnat definitiv şi nu mai are voie să ocupe postul de administrator în fotbal.

Florin Prunea, unul dintre absenţi, a mărturisit că nu s-a prezentat la şedinţa CEx ca formă de protest pentru că pe ordinea de zi nu au fost introduse două aspecte pe care le consideră importante, unul dintre acestea fiind obligativitatea folosirii jucătorilor sub 21 de ani în următorul sezon. Mai mult, Prunea a spus la DigiSport că a fost deranjat şi de faptul că FRF nu a prezentat motivele pentru care îl propune pe Daum.

”Comitetul Executiv nu e statutar pentru că un membru e condamnat defnitiv şi irevocabil, e vorba despre domnul Auraş Braşoveanu. Indiferent de hotărârile luate, le vom ataca conform statutului FRF”, spune Prunea.

Pentru a se asigura că votul va fi valabil, membrii Comitetului Executiv au cerut avizul Departamentului Juridic al FRF, care a considerat că şedinţa este statutară, notează ProSport.

Campion în Germania, Austria şi de trei ori în Turcia, Christoph Daum este propunerea Administraţiei FRF pentru postul de selecţioner al României. Antrenorul german a pregătit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beşiktaş, Fenerbahce, Austria Viena şi Club Bruges.

Christoph Daum este primul selecţioner străin din istoria primei reprezentative a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO