Profesii

Furnizorul de servicii de outsourcing Convergys a bătut palma cu Iulian Dascălu pentru un spaţiu de birouri de 2.100 mp în ansamblul Openville Timişoara

Furnizorul de servicii de outsourcing Convergys a bătut...

Autor: Laurentiu Cotu

28.03.2018, 17:50 774

Furnizorul de servicii de outsourcing Convergys a semnat cu grupul Iulius un contract de închiriere pentru un spaţiu de birouri de 2.100 de metri pătraţi în clădirea de birouri United Business Center (UBC), din ansamblul multifuncţional Openville Timişoara. În prezent, Convergys are aproximativ 150 de angajaţi în centrul său din Timişoara, care a fost deschis în 2011 pentru a oferi servicii în limba germană. Noile birouri, care vor fi operaţionale până la începutul verii, au capacitatea de a susţine peste 500 de locuri de muncă, potrivit unui comunicat transmis de compania Iulius Mall.

’’Această nouă investiţie completează amprenta regională a companiei Convergys pe care o are prin prezenţa în Bulgaria, Ungaria, Polonia şi România, unde oferă servicii în limbile vorbite în Europa Centrală şi de Est. Noua locaţie are capacitatea de a susţine peste 500 de locuri de muncă şi va fi operaţională până la începutul verii’’, se arată în comunicatul transmis de Iulius Mall.

Convergys administrează operaţiunile de servicii clienţi pentru branduri majore de la nivel naţional şi internaţional şi din industrii precum telecomunicaţii, retail, comerţ electronic, turism şi finanţe, operând în 58 de limbi, în 33 de ţări, cu peste 130.000 de angajaţi. Compania Convergys România SRL, cu sediul în Timişoara, a avut în 2016 o cifră de afaceri de 16,2 mil. lei (3,6 mil. euro) şi un număr mediu de 166 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Ansamblul Openville Timişoara va fi inaugurat în trimestrul patru al acestui an, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, va cuprinde funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Prima etapă de dezvoltare va include: 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă adiţională de 47.000 mp de retail, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare.

La momentul finalizării primei etape, componenta de birouri va include o suprafaţă de 50.000 mp în operare (UBC 1, UBC 2 şi UBC 3) şi alţi 50.000 mp în construcţie (UBC 0). Până în prezent au fost finalizate două clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 31.000 mp. Alţi 19.000 mp se află în construcţie şi vor fi finalizaţi anul acesta. Proiectul Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 de milioane de euro.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO