Profesii

Genpact şi-a făcut un centru de training în Bucureşti pentru angajaţii din toată Europa

Genpact şi-a făcut un centru de training în Bucureşti...

Autor: Adelina Mihai

20.06.2014, 00:05 1363
Furnizorul indian de servicii de externalizare Genpact, care are circa 2.300 de angajaţi în Bucureşti şi în Cluj, a închiriat un spaţiu de 600 de metri pătraţi în centrul comercial Iride Business Park din Bucureşti, pentru realizarea unui „hub“ de dezvoltare pentru angajaţii din întreaga Europă  (România, Polonia, Ungaria, Olanda şi Marea Britanie).
 
„Este un centru de dezvoltare pentru toţi cei 3.600 de angajaţi ai Genpact din Europa, iar programele de instruire vizează actualizarea competenţelor de limbi străine, pentru îmbunătăţirea fluenţei, dar şi dezvoltarea competenţelor de contabilitate, de IT sau de relaţionare cu clienţii. Anual, bugetul de training al Genpact în Europa este de circa un milion de dolari“, a explicat Crina Ilie, manager de recrutare şi training pe Europa în cadrul Genpact.
 
Valoarea investiţiei în noul centru, aflat aproape de birou­rile angajaţilor Genpact din Bucureşti, unde lucrează 1.600 de oameni, nu a fost făcută publică de către reprezentanţii companiei.
 
Anul trecut, Genpact a avut o cifră de afaceri de 71,3 milioane de euro pe plan local (în creştere cu 5% faţă de anul anterior) şi un profit de 6,7 milioane de euro (în scădere cu 15% faţă de 2012), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Firmele de externalizare au fost printre cei mai mari angajatori în perioada de criză, astfel că în prezent estimările arată că există circa 20.000 – 30.000 de salariaţi în outsourcing, pe o piaţă evaluată la circa jumătate de miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO