Profesii

Genpact vrea să angajeze 400 de oameni. Trei din patru poziţii sunt pentru tineri fără experienţă

Crina Ilie, manager de recrutare şi training pe Europa în cadrul Genpact

Mi-aş dori să nu aud că nu există joburi vacante pe piaţa muncii din România, pentru că sunt foarte multe. Specificul lor însă este altul - s-a schimbat în acelaşi timp cu trendul global urmat de marile companii şi s-a adaptat noilor situaţii economice. Încerc să fiu optimistă şi cred că oamenii vor ţine pasul cu aceste schimbări. Iar în acest context sunt sigură că vom reuşi să acoperim toate poziţiile pe care le avem deschise.

Crina Ilie, manager de recrutare şi training pe Europa în cadrul Genpact Mi-aş dori să nu aud că nu există joburi vacante pe piaţa muncii din România, pentru că sunt foarte multe. Specificul lor însă este altul - s-a schimbat în acelaşi timp cu trendul global urmat de marile companii şi s-a adaptat noilor situaţii economice. Încerc să fiu optimistă şi cred că oamenii vor ţine pasul cu aceste schimbări. Iar în acest context sunt sigură că vom reuşi să acoperim toate poziţiile pe care le avem deschise.

Autor: Corina Mirea

17.09.2014, 00:08 5686

Furnizorul indian de servicii de externalizare Genpact, care a ajuns la aproximativ 2.500 de angajaţi pe plan local, vrea să recruteze 400 de oameni până la finalul acestui an, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

Din acestea, 75% sunt dedicate candidaţilor aflaţi la început de carieră, dar care au absolvit o facultate şi ştiu să vorbească o limbă străină alta decât engleza.

„În jur de 200 dintre cele 300 de joburi entry-level pe care le avem vacante pot fi ocupate de tineri care nu au niciun fel de experienţă pe piaţa muncii. Este important faptul că au absolvit o facultate, cunosc o limbă străină la nivel avansat (alta decât engleza) şi îşi doresc să înveţe. Din păcate, ultima trăsătură este mai greu de întâlnit. Tinerii nu au răbdare sau nu îşi mai doresc să în­veţe, nu mai sunt dispuşi să inves­tească timp într-o perioadă de pre­gătire, chiar dacă durează între 4 şi şase săptămâni“, spune Crina Ilie, manager de recrutare şi training pe Europa în cadrul Genpact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO