Profesii

Google s-a săturat de munca remote şi anunţă măsuri drastice împotriva angajaţilor care nu au venit la serviciu constant

Google s-a săturat de munca remote şi anunţă măsuri...

Autor: Andreea Tobias

09.06.2023, 07:21 108

Google plănuieşte să ia măsuri drastice împotriva angajaţilor care nu vin la serviciu în mod constant.

Compania şi-a actualizat politica privind munca hibridă şi aceasta include urmărirea prezenţei la birou a legitimaţiilor, confruntarea angajaţilor care nu vin când trebuie şi includerea prezenţei în evaluările de performanţă ale angajaţilor, potrivit unor note interne consultate de CNBC.

Majoritatea angajaţilor sunt aşteptaţi în birouri, fizic, cel puţin trei zile pe săptămână.

Fiona Cicconi, directorul de personal al Google, le-a angajaţilor un un e-mail, care includea dublarea prezenţei la birou, motivând că "nu există niciun substitut pentru a fi împreună în persoană".

"Bineînţeles, nu toată lumea crede în <conversaţiile magice de pe hol>, dar nu există nicio îndoială că munca împreună în aceeaşi cameră face o diferenţă pozitivă", scria Cicconi. "Multe dintre produsele pe care le-am dezvăluit la I/O şi la Google Marketing Live luna trecută au fost concepute, dezvoltate şi construite de echipe care au lucrat cot la cot".

În nota sa se precizează că firma va începe să includă cele trei zile pe săptămână ale acestora în cadrul evaluărilor de performanţă, iar echipele vor începe să trimită avertismente angajaţilor "care lipsesc în mod constant de la birou".

Cicconi chiar le-a cerut angajaţilor cărora li s-a aprobat munca la distanţă să se răzgândească. "Pentru cei care sunt la distanţă şi care locuiesc în apropierea unui birou Google, sperăm că veţi lua în considerare trecerea la un program de lucru hibrid. Birourile noastre sunt locul în care veţi fi cel mai bine conectaţi la comunitatea Google."

Un document intern separat a arătat că angajaţii care muncesc de acasă pot fi supuşi reevaluării dacă firma stabileşte "schimbări materiale în ceea ce priveşte nevoile de afaceri, rolul, echipa, structura sau locaţia".

În Statele Unite, compania va urmări periodic dacă angajaţii respectă politica de prezenţă la birou folosind datele de pe legitimaţii, iar directorii analizează în prezent cerinţele locale pentru a le implementa în alte ţări, se arată într-unul dintre documente. În cazul în care angajaţii nu respectă politica după o perioadă de timp îndelungată, departamentul de resurse umane va lua legătura cu aceştia pentru "paşii următori".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO