Profesii

Grupul Adecco şi-a schimbat CEO-ul şi CFO-ul la nivel global

Grupul Adecco şi-a schimbat CEO-ul şi CFO-ul la nivel...

Autor: Adelina Mihai

11.05.2015, 12:02 789

Grupul elveţian Adecco, cu activităţi în sectorul recrutării şi închirierii de forţă de muncă temporară, şi-a schimbat liderul la nivel global. Astfel, Patrick De Maeseneire,actualul director executiv al Grupului Adecco, va pleca din companie la finalul lunii august a acestui an, după un mandat de şase ani.

El va fi înlocuit de belgianul Alain Dehaze, 51 de ani, actualul director general al Adecco Franţa şi membru al comitetului executiv în cadrul grupului din anul 2009. Dehaze a preluat din luna august a anului 2011 conducerea Adecco Franţa, cea mai mare piaţă de dezvoltare a grupului, cu 23% din totalul vânzările din anul 2014. În perioada 2009 – 2011, el a fost director general pe regiunea al Europei de Nord (ce regiunea Benelux şi ţările Nordice). El lucrează din 2007 în cadrul Adecco, după ce anterior a lucrar la o firmă de recrutare din Olanda (Hmares).

De asemenea, compania a anunţat că şi Dominik de Daniel, directorul financiar al grupului, va pleca din companie la finalul lunii iulie a acestui an. El lucrează în cadrul companiei din anul 2006.

Grupul Adecco are la nivel global 31.000 de angajaţi şi venituri de 20 de miliarde de euro în 2014.

În România, Adecco este liderul pieţei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară, cu afaceri de 54 de milioane de euro în 2014. Country managerul pe România al Adecco este timişoreanul Florin Godean.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO