• Leu / EUR4.7354
  • Leu / GBP5.3426
  • Leu / USD4.2876
Profesii

Grupul City Grill: ”Unii tineri doresc să muncească mai puţine ore, să aibă mult timp liber, dar şi un venit bun”

Grupul City Grill: ”Unii tineri doresc să muncească mai puţine ore, să aibă mult timp liber, dar şi un venit bun”

Autor: Mihaela Pascari

9 feb 2017 725

City Grill, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu, angajează 400 de oameni pentru poziţii de ospătar, picol, barman, bucătar sau hostess, deschise în cele 16 restaurante şi cafenele sub mai multe branduri. Planul de recrutare este susţinut şi de deschiderea a două noi unităţi.

”Având în vedere necesarul mare de oameni, putem afirma că nu este uşor (de recrutat 400 de oameni n.red.). Din păcate, în ultimii ani, în România, s-a pierdut interesul pentru şcolile profesionale, iar meseriile, învăţate odată, în aceste şcoli, parcă nu mai sunt aşa atrăgătoare”, a spus Zoe Dobre, directorul de resurse umane al City Grill.

Locurile de muncă scoase la bătaie sunt dedicate persoanelor care au cel puţin diplomă de absolvire a liceului, atât necalificaţi, cât şi oameni cu experienţă.

”În organizaţia noastră îşi găsesc loc de muncă oameni de toate vârstele, iar fiecare generaţie are motivaţiile ei. Legat de salariu şi cererea/oferta, aş menţiona faptul că unii tineri doresc să muncească mai puţine ore, să aibă mai mult timp liber, dar şi un venit bun”, a spus Zoe Dobre. Ea menţionează faptul că lipsa echilibrului între orele lucrate şi timpul liber poate constitui un motiv al fluctuaţiei de personal.

Noii angajaţi se vor alătura celor aproximativ 1.300 de oameni care lucrează la momentul de faţă în punctele de lucru ale companiei. Angajaţii vin atât din Bucureşti şi judeţul Ilfov, cât şi din Giurgiu, Videle, Olteni, sau Drăgăneşti-Vlasca.

„Recrutăm şi din zone apropiate Bucureştiului şi le asigurăm transportul. Ne interesează să extindem aria de recrutare şi să avem cât mai mulţi angajaţi, care nu îşi pot găsi un loc de muncă în apropierea locului de domiciliu”, a mai spus Zoe Dobre.  

Grupul este format din cinci restaurante Trattoria Buongiorno, trei City Grill, două cafenele City Cafe, precum şi din cinci unităţi aflate în administrare. Acestea din urmă sunt două berării Hanu’ Berarilor şi restaurantele Caru’ cu Bere şi Hanul lui Manuc.

Pe lângă joburile de ospătar, picol, barman, bucătar sau hostess, grupul mai angajează pizzer, ajutor de bucătar, spălător de veselă, şef de tură, magazioner şi asistent manager.

„O parte dintre poziţii sunt vacante în restaurantele noastre ca urmare a fluctuaţiei de personal, o parte reprezintă plusul de personal necesar deschiderii teraselor şi o parte ca rezultat al planurilor de extindere pentru 2017”, a mai spus Zoe Dobre.

În ceea ce priveşte veniturile salariale oferite de companie, Zoe Dobre spune că acestea sunt la nivelul pieţei.  

„Pe lângă salarii oferim şi multe provocări remunerate cu bonusuri, recunoaştere financiară pentru perfomanţă şi atitudine prin diverse programe, posibilitatea de a se specializa pe diverse posturi, de a-şi construi o carieră în domeniu”, a explicat Zoe Dobre. Ea mai spune că 99% din managementul companiei a crescut intern. ”Avem mai mulţi colegi care au început ca picoli, iar astăzi conduc unul sau mai multe restaurante din grupul nostru”.

Grupul City Grill a fost fondat în 2004 de antreprenorul Dragoş Petrescu şi de atunci a continuat să se dezvolte, cu branduri proprii create de la zero sau cu branduri cu istorie preluate în administrare. Anul trecut, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro.

Înafară de grupul City Grill, pe piaţa de restaurante din România cei mai mari jucători locali sunt La Mama şi Tratoria II Calcio. Cele două lanţuri au în spate antreprenori locali.

 
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7354
Diferență: 0,0042
Ieri: 4.7352
Azi: 4.2876
Diferență: -0,2397
Ieri: 4.2979
Azi: 5.3426
Diferență: 0,259
Ieri: 5.3288
Azi: 4.3067
Diferență: -0,3678
Ieri: 4.3226