• Leu / EUR4.8849
  • Leu / GBP5.8119
  • Leu / USD4.8018
Profesii

Grupul german Miele îl numeşte pe Florin Mureşan la conducerea fabricii din Braşov

Grupul german Miele îl numeşte pe Florin Mureşan la conducerea fabricii din Braşov

Autor: Cristina Bellu

12.05.2020, 09:41 462

Grupul german Miele, activ pe segmentul electrocasnicelor premium, anunţă numirea lui Florin Mureşan în poziţia de director general al fabricii din Braşov, una dintre unităţile importante de producţie subansambluri electronice si dezvoltare software ale companiei.

Florin Mureşan deţine o vastă experienţă în poziţii de conducere în aria de mentenanţă şi engineering, cea mai recentă fiind de director general al fabricii Wittronic EMS din Timişoara, după ce în cadrul aceleaşi companii a ocupat poziţia de director de operaţiuni, responsabil cu coordonarea activităţilor de producţie şi dezvoltare.

Preluarea conducerii unităţii din Braşov vine într-un  context plin de provocări datorat situaţiei imprevizibile şi nesigure generate de criza COVID-19.

Un aspect ce diferenţiază Miele de restul companiilor în domeniul electronic este existenţa departamentului de Dezvoltare Software, unde sunt concepute şi dezvoltate programe şi aplicaţii software pentru o gamă variată de electrocasnice şi produse profesionale Miele. Astfel la nivel naţional suntem vizibili nu doar ca unitate de producţie, dar şi ca un centru strategic de inovare”, spune Florin Mureşan.

Construcţia fabricii Miele Braşov a început la sfârşitul anului 2008 şi finalizată în anul ur­mă­tor. Până în prezent, investiţia to­tală a nemţilor la Braşov se ridică la 35-40 de milioane de euro, potrivit celor mai recente date ale ZF.

Unitatea este a doua fabrică din ca­drul gru­pului - după cea de pe piaţa-mamă din Germania - care realizează suban­sambluri electronice pentru electro­cas­nicele Miele, având în portofoliul său peste 200 de mo­dele diferite de produs, conform celor mai recen­te date.

În ultimul an  Miele Braşov şi-a extins gama de servicii suport pentru grup prin infiintarea a 2 noi arii: IT Infrastructure şi Shared Service Procurement. Activitatea companiei a devenit mult mai complexă, acoperind astfel diverse arii de expertiză.

În prezent, în fabrica din Braşov lucrează peste 300 de angajaţi.

Miele are în total 15 fabrici dintre care 8 pe piaţa-mamă în Germania şi câte una în Austria, România, Cehia, Polonia şi China. În Italia sunt două. Dintre acestea 15, doar două sunt de subansambluri - Braşov şi Gütersloh (Germania) - , restul de produse finite. În China se produc spre exemplu aspiratoare, iar în Cehia uscătoare.

În România, nemţii de la  Miele au şi operaţiuni de retail şi distribuţie, operate separat.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8849
Diferență: 0,0369
Ieri: 4.8831
Azi: 4.8018
Diferență: -0,328
Ieri: 4.8176
Azi: 5.8119
Diferență: 0,3159
Ieri: 5.7936
Azi: 5.0503
Diferență: -0,3984
Ieri: 5.0705