Profesii

Grupul Liberty Media o numeşte pe Severina Pascu, fost bancher, în funcţia de director financiar al Virgin Media

Grupul Liberty Media o numeşte pe Severina Pascu, fost...

Autor: Departamentul Economic

15.01.2020, 13:35 332

Grupul de telecomunicaţii Liberty Global a numit-o pe Severina Pascu ca director financiar şi director adjunct al Virgin Media, ca parte a unei revizuiri a activităţii companiei din Marea Britanie, pe care a cumpărat-o în 2013, anunţă Financial Times.

Severina Pascu este fost bancher de investiţii şi a avansat în ierarhia Liberty Global, devenind directorul executiv al companiei elveţiene de cablu UPC în 2018. Ea se alătură Virgin Media într-un moment critic.

Liberty Global, care este listată la bursă în SUA şi este controlată de miliardarul John Malone, şi-a vândut reţelele de cablu din Germania şi Europa de Est, anul trecut, către Vodafone.

Compania dispune de 7,4 miliarde de dolari în numerar în urma vânzării, care au putea fi folosiţi pentru potenţiala achiziţie a unei reţele de telefonie mobilă, precum O2 sau Three, care ar putea fi combinată cu Virgin Media.

Compania mai este implicată în afaceri cu reţle de fibră optică.

Executivi de top ai Liberty Global s-au întâlnit în Florida săptămâna trecută pentru a analiza opţiunile pentru afacerile din Marea Britanie, precum şi alte active.

Vânzarea reţelei sale germane a lăsat grupul dependent de piaţa din Marea Britanie. Virgin Media este de departe cel mai mare atu al său, reprezentând mai mult de jumătate din veniturile sale. Cu toate acestea, baza sa de clienţi în televiziune cu plată şi telefonie a încetat să crească.

În acelaşi timp, preţul acţiunilor sale a scăzut cu aproape 30% din septembrie, după ce vânzarea UPC.

Severina Pascu a câştigat laudele rivalilor săi din Elveţia pentru activitatea sa la UPC. Ea va lucra alături de Lutz Schüler, care a preluat funcţia de CEO al Virgin Media anul trecut, conducând anterior activitatea germană a Liberty Global.

Absolventă de ASE, Severina Pascu a condus anterior afacerile UPC din Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, şi Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO