Profesii

Guvernul a decis că bugetarii nu primesc nici în 2016 tichete cadou, de masă sau vouchere de vacanţă

Guvernul a decis că bugetarii nu primesc nici în 2016...

Autor: Raluca Ghinea

09.12.2015, 15:56 2106

Unul dintre aspectele prevăzute de ordonanţă se referă la limitarea cheltuielilor în bugetul general consolidat cu neacordarea de premii, tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă, indemnizaţii de ieşire la pensie, trecere în rezervă sau retragere, precum şi menţinerea la nivelul acordat în decembrie 2015 a indemnizaţiilor de care beneficiază alte categorii de personal. "Este vorba de acele excepţii care au fost în vigoare şi anii trecuţi, ele se continuă şi anul acesta (în 2016 - n.r.)", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, după şedinţa Executivului.

El a precizat că această ordonanţă creează cadrul legal pentru ca fiecare dintre instrumentele enumerate să fie suspendate şi în cursul anului următor.

În aceeaşi ordonanţă se mai prevede că munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa anul viitor numai cu timp liber corespunzător acestora, cu excepţia situaţiilor când se dispune altfel.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că o astfel de decizie ar fi anormală, pentru că aceste drepturi nu s-au acordat nici în ultimii şapte ani, în pofida faptului că în decizia Curţii Constituţionale, din 2010, se vorbea despre "suspendarea aplicării temporare".

"Văd că la noi «temporar» devine «permanent»", a spus liderul sindical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO