Profesii

Guvernul măreşte salariile angajaţilor din penitenciare

Guvernul măreşte salariile angajaţilor din penitenciare

Autor: Mediafax

30.08.2017, 16:17 89

”Este o promisiune pe care am făcut-o împreună cu dl. ministru Tudorel Toader acum trei săptămâni că în cursul lunii august rezolvăm problema. Dat fiind faptul că era ultima şedinţă din august am cosiderat că e de bun simţi să aşteptăm ca acest proiect de lege să fie gata”, a declarat premierul Mihai Tudose la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că funţionarii din penitenciare fac parte din categoria ordine publică şi siguranţă naţională, însă nu au fost incluşi în prevederile ordonanţei 99/2016.

”A apărut o diferenţă de salarizare între cei făcând parte din aceeaşi categorie, familie ocupaţională. Proiectul de ordonanţă de urgenţă are două aliniate. Prevede că în limitele celor 10% a ordonanţei precedente majorarea salarială se aplică şi funcţionarilor publici cu statut special din penitenciare, din ANP”, a mai precizat Tudorel Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO